Menu

×

winkelmand

×

Onderhoudinstructies vliegengordijnen

 

Een Torresol vliegengordijn is eenvoudig te reinigen. Het is raadzaam het vliegengordijn jaarlijks schoon te maken.

 

REINIGEN HULZENGORDIJN

OphanghaakVerdeel het gordijn in twee delen. Rijg een veter door de oogjes van de haken voor het behouden van het motief. (Bij een verspringend hulzengordijn is dit niet van belang.) Om het loslaten van de ophanghaken te voorkomen, kunnen de uiteinden van de ophanghaken met een tangetje tegen elkaar geknepen worden. Zie afbeelding.

 

NWaslabel-Torresoleem één deel en stop dit in een kussensloop. Bind de sloop goed en stevig met een veter dicht. Het hulzengordijn is gereed om veilig en verantwoord op 40˚C te worden gewassen in de wasmachine. Voeg eventueel wasverzachter toe aan het laatste spoelwater, dit voorkomt een statische reactie. Na het uitwassen van het hulzengordijn is het raadzaam het gordijn weer in de bevestigingsstrip
op te hangen zodat het gordijn kan drogen.  

 

REINIGEN DRAAD- / LAMEL- / KETTINGGORDIJN

Torresol adviseert het gordijn schoon te maken met een vochtige doek of door het gordijn te weken in een warm bad. Het toevoegen van een (niet agressief) schoonmaakmiddel is toegestaan. Bij een kunststof draadgordijn of lamelgordijn wordt een wasverzachter geadviseerd. Dit voorkomt een statische reactie.

 

 

Opberginstructies vliegengordijnen

 

OPBERGEN    HULZEN- EN KETTINGGORDIJN

Een hulzengordijn of aluminium kettinggordijn is eenvoudig op te bergen door het vliegengordijn in twee bundels te verdelen. Stop de uiteinden met de ophanghaken in een plastic zakje om te voorkomen dat de lengtebanen in de knoop raken. Bind het zakje dicht met een veter en berg het gordijn op in een doos of zak.

 

VERSPRINGEND

Opbergen-hele-hulsBundel de lengtebanen met: 
- halve hulzen boven en onder (1) - halve hulzen onder (1)
- enkel hele hulzen (2)

 

Opbergen-halve-hulsBundel de lengtebanen met:
- halve hulzen onder (1)
- halve hulzen boven (2)

 

 

BANEN / MOTIEF

Voor het behouden van het motief rijgt u per deel een veter door de ogen van de haken met kaartjes aan het begin van elk deel.

 

OPBERGEN    DRAAD- EN LAMELGORDIJNEN

Het is raadzaam het gordijn hangend of languit weg te leggen om te voorkomen dat de draden andere vormen aannemen. Indien deze opbergwijze niet toepast wordt, is het verstandig het gordijn voor gebruik te verwarmen. Bijvoorbeeld door het gordijn in een warm bad te leggen (± 15 minuten) en vervolgens direct in uw deuropening te hangen, zodat het gordijn kan drogen.

Top
WhatsApp Stuur WhatsApp bericht